Töltött tök
Hozzávalók (4 adag):
- 1 kisebb spárgatök
- 400 g sertésszínhús
- 2 db tojás
- 1 kis fej hagyma
- kb. 2 ek. zsemlemorzsa
- 1 nagy pohár natúr joghurt
- friss kapor
- olaj
- Nahrin fűszerek: hús fűszerkeverék, bors,
tengeri algás sópótló, fokhagyma, Nahrom
Elkészítés:
A fiatal, kisebb spárgatök külső héját lehámozzuk, két végét levágjuk és kb. 2 ujjnyi karikákra szeleteljük. A karikák belsejét kiszedjük, egy olajjal kikent sütőtálba egymás mellé rakjuk és fűszerezzük tengeri algás sópótlóval.
A ledarált sertéshúst 1 főtt és 1 nyers tojással, a pirított hagymával, a zsemlemorzsával és a Nahrin fűszerekkel jól összedolgozzuk. Az előkészített tököt a töltelékkel megtöltjük. Kevés vizet öntünk alá, a tetejét meglocsoljuk a natúr joghurttal és alufóliával lefedve, sütőben puhára pároljuk.
A tök levágott részeit felkockázzuk, adunk hozzá finomra vágott kaprot és pici olajon megpároljuk, ízesítjük tengeri algás sópótlóval és Nahrommal. Hagyjuk egy picit hűlni, majd összekeverjük natúr joghurttal. Mikor a töltött tök elkészült, ezzel a keverékkel tálaljuk és friss kaprot szórunk a tetejére.