Töltött tök

fk_toltott_tok

Hozzávalók (4 adag):

  • 1 kisebb spárgatök
  • 400 g sertésszínhús
  • 2 db tojás
  • 1 kis fej hagyma
  • kb. 2 ek. zsemlemorzsa
  • 1 nagy pohár natúr joghurt
  • friss kapor
  • olaj
  • Nahrin fűszerek: hús fűszerkeverék, bors,
    tengeri algás sópótló, fokhagyma, Nahrom

Elkészítés:

A fiatal, kisebb spárgatök külső héját lehámozzuk, két végét levágjuk és kb. 2 ujjnyi karikákra szeleteljük. A karikák belsejét kiszedjük, egy olajjal kikent sütőtálba egymás mellé rakjuk és fűszerezzük tengeri algás sópótlóval.
A ledarált sertéshúst 1 főtt és 1 nyers tojással, a pirított hagymával, a zsemlemorzsával és a Nahrin fűszerekkel jól összedolgozzuk. Az előkészített tököt a töltelékkel megtöltjük. Kevés vizet öntünk alá, a tetejét meglocsoljuk a natúr joghurttal és alufóliával lefedve, sütőben puhára pároljuk.
A tök levágott részeit felkockázzuk, adunk hozzá finomra vágott kaprot és pici olajon megpároljuk, ízesítjük tengeri algás sópótlóval és Nahrommal. Hagyjuk egy picit hűlni, majd összekeverjük natúr joghurttal. Mikor a töltött tök elkészült, ezzel a keverékkel tálaljuk és friss kaprot szórunk a tetejére.